Om Anna Bolteus

Jag innehar F-skattsedel är medlem i Svenska Fotografers Förbund (SFF) och har jobbat professionellt som fotograf i 3 år.

Logotypen
Min logotyp består av två A’n, såsom jag skriver A i min namnteckning. Jag har själv skapat logotypen och jag tycker dess elegans och enkelhet med finess väl representerar mig och mitt bildspråk.

Utrustningen
Jag får en del frågor om vilken utrustning som jag använder. Så för alla er tekniknördar och entusiaster så har jag har här radat upp min arsenal.
Kameror
Canon 5D Mark III
Canon 50D
Objektiv
Canon 24-70 mm f/2.8L USM IS
Canon 70-200 mm f/2.8L USM IS
Canon 100 mm Macro f/2.8 IS
Canon 50 mm f/1.8
Canon 85 mm f/1.2 USM IS
Canon 70-300mm f/4,5
Sigma 10-20 mm f/3.5 wide angel
Sigma 18-55 mm f/2.8 macro

Canon
Dessutom har jag diverse externa blixtar samt studioblixtar och en mängd olika softboxar och beautydish.

Privat
Jag tycker om att springa, cykla och åka skidor. Jag har genomfört 3 stycken Marathon, New York 1995, London 2001 och nu senast 2012 Stockholm Marathon (den sistnämnda i hällregn, blåst och 4 graders kyla!).
Jag har en magister examen i Molekylärbiologi från Lunds Universitet och en doktorsexamen i Neuropatologi från University of London. Större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag forskat på hur hjärnan fungerar, först på Yale Universitetet i New Haven och därefter på MIT i Cambridge.